Papanași cu gem și smântână, rețeta perfectă pentru zilele de toamnă

Papanași cu gem și smântână, rețeta perfectă pentru zilele de toamnă

Papanaşi cu smântână şi dulceaţă sunt perfecţi pentru toamnă, când sunt dulceţuri la alegere în propria cămară. 

INGREDIENTE

 250 g branza de vaci
 3 linguri faina
 1 bucata ou
 1 lingurita bicarbonat de sodiu
 1 lingurita otet
 1 ulei pentru prajit
 300 ml smantana
 1 ceasca gem dupa gust

MOD DE PREPARARE

Oul se bate bine într-un castron. Adaugă peste bicarbonatul stins în prelabil cu o linguriță de oțet. Adaugă brânza de vaci și amestecă bine. Apoi adaugă făina treptat până se încorporează toată, amestecând cu mâna. Din aluatul rezultat modelează un fel de gogoșele cu gaură la mijloc și un număr egal de biluțe din aceeași cocă. Într-o tigaie adâncă și mare care nu lipește, pune ulei la încins. Pune la prăjit atât gogoșelele, cât și biluțele, până se rumenesc frumos pe fiecare parte. Se scot pe un șervet de hârtie să se scurgă, apoi se ornează cu smântână și gem, ca în imagine.

Comenteaza