Pariul machedonilor

Pariul machedonilor
Cu un Dinamo care nu a pierdut nimic din rândul jucătorilor care contează şi care au reuşit uciderea campionatului trecut înainte cu 15 etape, cu un CFR Cluj care mai are puţin şi ar putea să joace liniştit în campionatul Portugaliei, reuşind o campanie de achiziţii de-a dreptul spectaculoasă, cu un Rapid la fel de imprevizibil ca şi patronul său, care poate, ca de obicei, să reprezinte o surpriză, cu un Poli violet ce s-a constituit deja în veşnica speranţă a ultimilor ani, Steaua din Ghencea are o misiune de-a dreptul imposibilă.

 Fără transferuri spectaculoase, doar cu multă “gargară” patronală á la Gigi, cu un conflict nestins cu “Armata Ultra”, Steaua încearcă din nou să urce între stelele din Champions League doar pe baza palmaresului impresionant şi a norocului. După eşecul pe care doar Becali a refuzat să-l vadă prin păstrarea lui Olăroiu, un antrenor prea mic pentru o echipă atât de mare, Steaua încearcă marea performanţă având la timonă un mit.

O legendă vie a fotbalului românesc, de departe cel mai talentat produs al şcolii de fotbal autohtone, dar care, din păcate, cel puţin până acum nu a excelat decât ca jucător. Cariera lui Gică Hagi ca antrenor a avut doar un mic vârf de performanţă, şi acela discutabil, clasarea pe locul doi şi câştigarea Cupei Turciei  cu Galata în chiar anul centenarului, când însă başkanii aşteptau totul.

 Hagi a eşuat în rest într-un mod lamentabil, fiind pe punctul de a-şi compromite chiar şi aura de super-jucător. La Naţională a dat-o în bară, la Poli s-a înscris pe lista antrenorilor care nu au reuşit altceva decât să toace banii fraţilor Iancu, iar la Bursaspor evoluţia sa a fost mediocră. După cele patru eşecuri însă, “regele” s-a retras strategic aşteptând un moment propice pentru a-şi demonstra valoarea ca antrenor.

 Circarul Becali, produs de referinţă al unei prese ce caută din păcate doar senzaţionalul ieftin, riscă enorm prin aducerea naşului machedon la cârma echipei care prin traiectoria pe care o va avea în sezonul viitor al Ligii I va condiţiona invariabil şi evoluţia partidului-galerie PNG. într-un viitor an electoral, cel căruia patronarea clubului fanion al fotbalului românesc i-a adus nu doar notorietate, ci şi maximă simpatie pare de-a dreptul inconştient.

Sau poate, doar dominat de o “nebunie” care l-a făcut până acum să răstoarne absolut toate tiparele comportamentale ale vieţii publice româneşti. Hagi va încerca să-şi câştige propriul pariu, aşa cum Becali îşi doreşte să câştige pariul Hagi-antrenor. însă, suporterii doresc un lucru, ca Steaua să bată tot şi mai ales să bată într-un mod spectaculos. Viitorul imediat va răspunde la toate semnele de întrebare care planează asupra ştirii-bombă a săptămânii fotbalistice.

Comenteaza