Perele - 5 beneficii pentru sănătate

Perele  - 5 beneficii pentru sănătate
Perele contin 80% apa, in rest fibre, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamine din cpmplexul B, acid folic, enzime, antioxidanti si minerale precum zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru si mangan.

Perele te ajuta sa slabesti

Atat de gustoase si zemoase, perele contin foarte putine calorii si carbohidrati de buna calitate, fiind indicate in curele de slabire pe baza de fructe. De asemenea perele sunt considerate alimente alcaline, astfel ca pot fi consumate si dimineata, pe stomacul gol.

Beneficiile prelelor: combat constipatia

Bogate in apa si in fibre, perele pot fi considerate usoare laxative naturale. Asadar perele au rol in combaterea constipatiei si detoxifierea colonului.

Beneficiile perelor: stimuleaza creierul

In perioadele de suprasolicitare intelectuala sau in cazul asteniei, perele reprezinta o buna solutie pentru reenergizare si mentinerea tonusului cerebral. Perele contin glucide de buna calitate, cu absorbtie lenta, care mentin glicemia pe mai multe ore de la ingestie. Si cum principalul "combustibil" al creierului este glucoza, perele reprezinta o sursa excelenta de "dulce sanatos".

Beneficiile perelor: bune pentru ovare si testicule

Sugerasem mai sus sa nu decojiti perele, tocmai pentru ca in coaja acestora se gaseste o substanta foarte utila pentru "glandele" genitale si care prezinta actiune reglatorie asupra hormonilor sexuali.

Din aceste motive perele sunt considerate si excelente afrodiziace.

Beneficiile perelor: previn aparitia cancerului

Perele contin antioxidanti puternici care combat radicalii liberi din organism. De asemenea perele contin si fibre care previn aparitia cancerului de colon. Tot perele contin acid hidroxicinamic - o substanta care s-a dovedit a preveni cancerul la stomac.

 

Comenteaza