Plante ce îţi aduc norocul şi iubirea în viaţă

Plante ce îţi aduc norocul şi iubirea în viaţă
Nu mai ştii cum să atragi norocul de partea ta? Află că şi unele plante potrivit credinţei populare, au puterea de a aduce fericire în viaţă.

Busuiocul

Busuiocul în Grecia antică se punea în ghivece şi era ţinut în casă ca plantă de cameră,pentru ca să ai noroc şi armonie, dar şi să alunge ţânţarii. Consitedat un simbol al purităţii fiincă aduce mult noroc fetelor. În insula Creta, busuiocul e semn de doliu. În credinţa altor popoare busuiocul ar avea puteri magice şi revigorante. În Congo încă şi în zilele noastre frunzele de busuioc sunt folosite pentru a alunga duhurile rele, dar şi pentru a vindeca răni şi contuzii.

Lăcrămioara

Socotită floarea iubirii, în secolul al XII-lea. Privighetoarea aştepta înflorirea lăcrămioarelor pentru a-şi face nunta. În Franţa încă mai există obiceiul ca tinerii să se ducă la pădure şi să culeagă lăcrămioare pentru iubitele lor, fiind convinşi că în acest mod vor fi iubiţi de fete.

Vâscul

Vâscul de pe stejar era cules de preoţii gali fiincă era considerat sfânt. În Egiptul antic se credea că vâscul aduce nemurirea.Romanii îl considerau o plantă magică. Persefona, fiica Demetrei, regină în Grecia antică, purta pe cap o coroană de vâsc, deoarece credea că aceasta îi va deschide porţile infernului.

Comenteaza