Poftă de răsfăț? 3 locuri inedite unde poți servi un brunch delicios la Cluj

Poftă de răsfăț? 3 locuri inedite unde poți servi un brunch delicios la Cluj
| Foto: Facebook ROOTS

Pentru cei care iubesc somnul dulce de dimineață și preferă, măcar în wekeend ,să nu se trezească devreme pentru a lua micul dejun, brunch-ul este opțiunea perfectă. 

Brunch-ul reprezintă combinația dintre micul dejun și prânz, însă unii oamenii îl confundă cu prânzul, din cauza consistenței sale. Îți prezentăm trei locuri inedite unde poți servi un brunch delicios la Cluj:

Roots

Poftă de răsfăț? 3 locuri inedite unde poți servi un brunch delicios la Cluj

Am zis să încep topul cu locul care mi-a sedus papilele gustative. ROOTS – Urban Tastery este spațiul de expresie al artizanilor gustului, atât producători români, cât și internaționali și, totodată, locul de întâlnire al iubitorilor de bunătăți. Mica cafenea, amplasată în apropierea Iulius Mall, le oferă clienților câteva motive esențiale pentru a mai reveni pe la ei. La Roots atmosfera intimă se îmbină sublim cu energia creativă.

De asemenea, iubitorii de cafea pot experimenta gustul variat al cafelei de specialitate, prin metode inedite de brewing. Combinațiile delicioase te cuceresc prin simplitate. Dacă ajungi la Roots, nu uita să ceri pe lângă cafea sau limonadă și un sandviș. Ziua poate deveni mult mai frumoasă, când guști un toast inedit sau un sandviș cu ouă poșate. Frumoasa călătorie culinară continuă cu desertul. Clătitele americane de la Roots sunt presărate cu dulceață și fructe, iar pe marginea farfuriei mereu vei găsi o linguriță de mascarpone.

District of Toast

Poftă de răsfăț? 3 locuri inedite unde poți servi un brunch delicios la Cluj

District of Toast este un restaurant specializat pentru brunch, de care clienții se pot bucura datorită combinațiilor dulci și sărate, servite la o bere, un cocktail sau o cafea. Dacă am uitat să îți zic, acum este momentul. Spre deosebire de micul dejun, la brunch se salută și servirea alcoolului.

Cei de la District of Toast te pot uimi cu o multitudine de preparate inventive, pe bază de pâine prăjită. Dacă ajungi pe la ei, nu uita să întrebi și despre berea artizanală cu ghimbir. Localul mai are un plus, pentru oameni interesați de un mediu curat. La DOT s-a adoptat o politică serioasă împotriva deșeurilor. Deci, să nu te miri prea mult când vei primi cocktailul comandat într-o sticlă micuță și simpatică.

Eggcetera

Poftă de răsfăț? 3 locuri inedite unde poți servi un brunch delicios la Cluj

Eggcetera a fost primul local dedicat brunch-urilor, deschis în Cluj-Napoca în anul 2018. Încă de la deschiderea acestuia, clujenii se puteau bucura de „micul dejun”, pe tot parcursul zilei. Ideea inedită de a servi micul dejun pe tot parcursul zilei la mesele comune, le-a adus celor de la Eggcetera clienți fideli. Deși proprietarii s-au întâlnit cu anumite dificultăți, din cauza pandemiei, afacerea a rezistat. În acest wekeend poți încerca pâinea prăjită cu ou poșat și bacon din imagine în localul din centru orașului. Poftă mare!

Comenteaza