Previziunile meteorologilor. Ce se întâmplă cu vremea până la sfârşitul lunii

Previziunile meteorologilor. Ce se întâmplă cu vremea până la sfârşitul lunii

Meteorologii ANM au emis o prognoză pe regiuni, valabilă până la începutul lunii iulie.

Potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Transilvania, variațiile termice nu vor fi semnificative, până spre sfârșitul lunii, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 28 și 31 de gade, iar cele mai ridicate valori se estimează a se înregistra în data de 26 iunie. Media regională a temperaturilor minime, până în data de 26 iunie, nu va avea variații importante și se va situa în jurul a 15 grade, apoi va scădea ușor, până spre 13...14 grade.
Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză.

În Crișana, în intervalul 20-22 iunie, temperatura aerului va marca o creștere, de la o medie regională de 29 de grade, valoare ce se va înregistra în primele trei zile ale intervalului, până spre 31 de grade, astfel încât vremea va deveni din nou călduroasă. În cea de-a doua săptămână maximele diurne vor avea ușoare variații de la o zi la alta și se vor încadra între
29 și 31 de grade, în medie regională. Până în data de 27 iunie, media temperaturile minime se va situa în jurul valorii de 17 grade, apoi va urma o scădere ușoară, spre medii de 15...16 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe tot parcursul intervalului de referință.

Temperatura aerului va marca o creștere, în Maramureș, de la o medie regională a maximelor de 29 de grade în primele zile de prognoză, spre 30...31 de grade, în 21 și 22 iunie. Ulterior, vremea se va răci ușor, astfel încât în data de 24 iunie se estimează ca media temperaturilor maxime la nivelul întregii regiuni să fie din nou de 29 de grade, apoi va urma o încălzire, spre valori termice diurne, în medie, de 30...31 de grade, în data de 26 iunie. După această dată, temperatura aerului va scădea până spre o medie de 27 de grade, valoare ce urmează a se înregistra în data de 30 iunie. Până în data de 27 iunie, media minimelor se va situa în jurul a 17 grade, iar după această dată va urma o ușoară răcire, până spre 15 grade, în ultima zi a intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice se va menține ridicată pe aproape tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.

La munte, regimul termic diurn nu va avea variații semnificative, astfel încât media temperaturilor maxime, pe tot parcursul celor două săptămâni, se va situa între 18 și 21 de grade. Media minimelor nocturne va avea o evoluție asemănătoare și se va încadra între 10 și 13 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala manifestări specifice instabilității atmosferice.

Comenteaza