Primăria Cluj-Napoca: ultimele zile pentru plata impozitelor cu bonificație

Primăria Cluj-Napoca: ultimele zile pentru plata impozitelor cu bonificație
| Foto: zf.ro

Ultima zi în care clujenii își mai pot plăti impozitele locale pentru anul în curs și pot beneficia de bonificatia de 10% din valoarea acestora este joi, 31 martie, 2022.

Potrivit reprezentanților primăriei Cluj-Napoca, 166.905 de clujeni, persoane fizice (însumând 57.109.387 lei) și 8870 persoane juridice (însumând 46.471.533 lei) au achitat integral impozitele de la începutul anului și până la această dată.

Volumul încasărilor online a crescut cu 14%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Primăria Cluj-Napoca recomandă clujenilor să utilizeze modalitățile de plată online ca alternativă la deplasarea fizică la ghișeele instituției.

Clujenii au posibilitatea de a-și achita impozitul integral până la sfârșitul lunii martie 2022, pentru a putea beneficia de bonificația de 10% din acesta. Prin urmare, Primăria Cluj-Napoca le recomandă cetățenilor să nu se înghesuie inutil la ghișeele instituției și să utilizeze variantele online puse la dispoziție:

• online, cu autentificare, pe site-ul www.e-primariaclujnapoca.ro (prin e-cont)
• online, fără autentificare, cu ajutorul codului QR de pe înștiințarea de plată a impozitelor (pe care clujenii o vor primi în perioada următoare, conform legii, în cutiile poștale sau online)
• online, pe site-ul www.ghiseul.ro, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Spre deosebire de persoanele fizice, reprezentanții persoanelor juridice pot achita taxele și impozitele locale doar după autentificarea în contul de utilizator, atât pe ghiseul.ro, cât și pe www.primariaclujnapoca.ro.

Joi, 31 martie 2022, este ultima zi în care clujenii își mai pot plăti impozitele locale pentru anul în curs și pot beneficia de bonificatia de 10% din valoarea acestora.

Clujenii au obligaţia, în conformitate cu Legea Codului Fiscal, ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza