Prognoză anunțată de meteorologi. Cum începe luna lui cireșar

Prognoză anunțată de meteorologi. Cum începe luna lui cireșar

Meteorologii ANM au emis o prognoză pe regiuni, valabilă până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 31 mai – 03 iunie, în Transilvania, vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 26...28 de grade, până spre 21 de grade. Apoi, această medie va fi în creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de până la 25 de grade. Până în data de 01 iunie minimele termice nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și se vor situa în jurul valorii de 12 grade. Ulterior temperatura aerului va scădea ușor, până la 9 grade în data de 02 iunie, apoi tendința va fi de creștere ușoară și treptată, spre valori de 10...11 grade, în medie regională. Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Averse, pe arii extinse și mai însemnate cantitativ, se vor semnala cu o probabilitate mai ridicată în intervalul 30 mai – 02 iunie.

În Banat, în zilele de 30 și 31 mai, se va răci spre medii ale maximelor de 19...22 de grade. Ulterior
temperatura aerului va fi în creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea treptată la un regim termic normal pentru începutul lunii iunie, cu valori termice maxime de până la 27 de grade, în medie regională. Minimele nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere, până spre 11 grade în jurul datei de 02 iunie, însă ulterior temperatura aerului va crește din nou, spre valori medii de 13...14 grade.
Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu precădere în prima săptămână, când sunt estimate și cantități de apă mai importante.

În Crișana se va răci până spre medii ale maximelor de 19...20 de grade, în 31 mai, respectiv 01 iunie. Ulterior, temperatura aerului va crește din nou și, până la sfârșitul intervalului, media
regională a maximelor va fi cuprinsă între 21 și 26 de grade. Valorile minime vor marca o
scădere, de la 15 grade la început, până în jurul unei medii de 11 grade, în data de 02 iunie.
Apoi tendința va fi de creștere ușoară, spre 13 grade, în medie regională. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar mai ales în prima sâptămână, când se vor înregistra cantități de apă mai însemnate.

În Maramureș media maximelor va până spre 20 de grade, în data de 01iunie. Ulterior temperatura aerului va fi în creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de până la 25...26 de grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 02 iunie, de la o medie regională de 14 la 9 grade, iar până la finalul perioadei de referință media acestora se va situa în jurul a 11 grade. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat pe tot parcursul perioadei de prognoză. Se vor semnala averse, pe arii extinse și mai însemnate cantitativ, cu o probabilitate mai ridicată în intervalul 28 mai – 02 iunie.

Comenteaza