Prognoza meteo până în 1 noiembrie. Află cum va fi vremea

Prognoza meteo până în 1 noiembrie. Află cum va fi vremea
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a dat publicităţii prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, până în 1 noiembrie.

În Transilvania vremea va fi caldă la începutul intervalului de prognoză, cu medii ale maximelor diurne de 17 grade şi ale minimelor nocturne de 7-9 grade. Apoi va avea loc un proces de răcire, care va determina revenirea la un regim termic normal pentru ultima decadă a lunii octombrie, astfel încât, în intervalul 21 octombrie - 1 noiembrie, temperaturile maxime se vor situa, în medie regională, între 10 şi 12 grade.

Mediile temperaturile minime, destul de ridicate în primele nopţi, când se vor înregistra valori de 7-9 grade, vor marca o scădere treptată, iar în intervalul 22 octombrie - 1 noiembrie se vor situa, în general, între 1 şi 3 grade, caracterizând un regim termic apropiat de normalul perioadei.

Va ploua pe arii extinse şi local mai important cantitativ pe 19 şi 20 octombrie, dar probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţe se va menţine ridicată şi în celelalte zile ale intervalului de prognoză.

Image and video hosting by TinyPic

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 

Comenteaza