Prognoza meteo până la început de februarie. Mai vine iarna adevărată?

Prognoza meteo până la început de februarie. Mai vine iarna adevărată?

Meteorologii ANM au emis o estimare privind temperaturile și precipitațiile până la finalul primei săptămâni a lunii februarie.

Meteorologii au estimat cum va fi vremea în perioada 9 ianuarie – 6 februarie.

Așadar, în prima săptămână a intervalului, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-vestul și în sud-estul țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpatților Meridionali și de Curbură.

În săptămâna 16 - 23 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile și în săptămâna 23 - 30 ianuarie, iar regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile estice, nordice, centrale și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

La finalul lunii ianuarie și începutul lunii februarie, intervalul 30 ianuarie - 6 februarie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar cantitățile de precipitații vor se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

 

 

Comenteaza