Prognoza meteo până la început de mai. Când vin căldurile

Prognoza meteo până la început de mai. Când vin căldurile

Temperaturile de iarnă cu care a început luna aprilie se mențin și la începutul acestei săptămâni, după care primăvara își va intra în drepturi. 

Până pe 5 aprilie este în vigoare o informare meteo de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol.

Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade sub mediile multianuale. În noaptea de luni spre marți (4/5 aprilie) temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub -4 grade în special în nordul, centrul și nord-estul țării. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol. 

Temperaturile se vor menține sub normalul perioadei toată săptămâna. Iată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni:

În săptămâna 4 – 11 aprilie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru
această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sudice, estice, vestice și la munte, dar și local excedentare în nordul extrem, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 11 – 18 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele
normale pentru acest interval, în toată țara, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice.

Cu excepția regiunilor vestice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

Pentru săptămâna 18 – 25 aprilie meteorologii prognozează temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice. În restul regiunilor, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 25 aprilie - 2 mai, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice
pentru această săptămână în regiunile extracarptice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

 

Comenteaza