Prognoza meteo până la început de octombrie. Când se instalează toamna

Prognoza meteo până la început de octombrie. Când se instalează toamna

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

În prima săptămână de prognoză temperaturile vor fi, în general, mai mari decât cele normale și va ploua mai puţin decât în mod obişnuit, însă spre sfârșitul lunii toamna va începe să-și intre în drepturi. Iată prognoza meteo, pe săptămâni:

Săptămâna 7 – 14 septembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Săptămâna 14 – 21 septembrie

Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice. Excepţie vor face regiunile vestice şi nordvestice, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în regiunile sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 21 – 28 septembrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea sudică.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza