Prognoza meteo pe două săptămâni. Când vine înghețul

Prognoza meteo pe două săptămâni. Când vine înghețul

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru Transilvania valabilă până după jumătatea lunii ianuarie.

Potrivit estimărilor meteorologilor, în Transilvania regimul termic va caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această dată la începutul intervalului de prognoză, când se vor înregistra temperaturi maxime de 7...8 grade și minime de 2...4 grade, în medie. Apoi, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, devenind apropiată de normal sub aspect termic, în intervalul 12 - 17 ianuarie, când media temperaturilor maxime se va situa între -2 și 0 grade, iar a celor minime va fi de aproximativ -8 grade.

Probabilitatea de precipitații se va menține ridicată pe durata intervalului celor două săptămâni de prognoză, iar cantități mai importante de apă se vor consemna cu precădere în jurul datelor de 4 și 10 ianuarie.

La munte valorile termice diurne vor fi ușor pozitive în primele zile ale intervalului de prognoză și se vor situa, în medie, în jurul a 3 grade. Apoi, vremea se va răci, iar între 8 și 17 ianuarie media temperaturilor maxime va fi de -6...-4 grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza prin valori medii exclusiv negative, situate înte -2 grade la începutul intervalului și -12 grade la sfârșit.

Vor fi precipitații pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar în jurul datei de 4 ianaurie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi importante cantitativ.

Comenteaza