Prognoza meteo pentru 27 aprilie - 10 mai. Cum va fi vremea de 1 Mai

Prognoza meteo pentru 27 aprilie - 10 mai. Cum va fi vremea de 1 Mai

În zilele următoare ne vom bucura de vreme caldă, cu temperaturi în creștere, anunță meteorologii, urmând ca după data de 2 mai, vremea să se răcească. Iată prognoza meteo pentru perioada 27 aprilie - 10 mai.

Vremea în Transilvania
În Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea va fi în încălzire, astfel că temperatura aerului va ajunge la valori peste cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 19...23 de grade şi minime de 6...10 grade. În primele nopţi se vor înregistra încă valori negative, în special în depresiuni şi se menţin condiţiile de brumă. Perioada 02 - 04 mai va aduce o scădere a temperaturilor până spre valori diurne sub cele climatologic specifice, între 13 şi 17 grade, iar noaptea se vor înregistra între 2 şi 6 grade, mediat regional. Pentru cea de-a doua săptămână este estimată o încălzire semnificativă a vremii. În perioada 29 aprilie - 03 mai, temporar va ploua (vor fi şi averse însoţite de descărcări electrice), iar local se vor cumula cantităţi de apă în general moderate. Probabilitatea de ploaie va creşte din nou spre sfârşitul intervalului de referinţă.

Vremea la munte
La munte, până în data de 1 mai, vremea va fi în încălzire treptată, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze peste cele specifice perioadei din an; cele maxime vor fi în medie de 9...15 grade, iar minimele vor fi negative la altitudini mari, în rest urmând a se încadra între 2 şi 5 grade. O scădere de temperatură se va resimţi în intervalul 02-04 mai, cu valori diurne de 6...10 grade şi nocturne de 0...3 grade, în medie. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică posibilitatea unui regim termic cu mult peste cel specific perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii (predominant ploi) va fi ridicată în perioada 29 aprilie – 04 mai, când se pot cumula local cantităţi de apă mai însemnate şi din nou spre sfârşitul intervalului de referinţă.

Etichete
Comenteaza