Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri. Temperaturile vor continua să scadă

Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri. Temperaturile vor continua să scadă
Vremea va fi răcoroasă, pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor, informează ANM.

Marţi cerul va avea înnorări în nordul şi centrul ţării, precum şi la munte, unde va ploua - izolat, pe parcursul zilei şi local, noaptea, când punctiform se pot cumula în jurul a 15 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 17...18 grade în depresiuni, până la 26...27 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, din nou mai ridicate pe litoral.

Miercuri vor fi înnorări şi local va ploua, dar în general slab cantitativ, ziua - cu precădere în nordul şi nord-estul ţării, iar noaptea în nord-vest şi centru. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile izolate. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări pe crestele montane, iar în prima parte a intervalului şi în extremitatea de sud-est.

Temperatura aerului va creşte faţă de cea din intervalul precedent, în majoritatea regiunilor. Maximele vor avea valori de la 16...17 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, până la 29...30 de grade în sud-vestul Olteniei, iar minimele vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, uşor mai scăzute în estul Transilvaniei, dar şi mai ridicate pe litoral.

 

Comenteaza