Prognoza meteo pentru primele două săptămâni din decembrie. Cum va fi vremea de Sf. Nicolae

Prognoza meteo pentru primele două săptămâni din decembrie. Cum va fi vremea de Sf. Nicolae

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat prognoza meteo pentru intervalul 3-15 decembrie, iar potrivit acestora temperaturile vor începe să scadă drastic. 

Prognoza meteo pentru intervalul 3-15 decembrie. Vremea în toată țară
Meteorologii au anunțat că valorile termice vor începe să scadă până la pragul înghețului la începutul acestei săptămâni , însă după data de 7 decembrie vremea se va mai încălzi ușor. Iată cum va fi vremea în toată țara.

Prognoza meteo pentru intervalul 3-15 decembrie
În Banat, la începutul intervalului menționat vremea va fi rece, în special pe parcursul nopților. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 6 grade Celsius, iar cele minime între -6 grade şi -1 grade Celsius. După data de 7 decembrie, vremea se va încălzi ușor, iar valorile diurne se vor situa între 7 – 10 grade și cele nocturne între 0 – 4 grade Celsius. În restul intervalului valorile termice se vor situa în jurul sau chiar peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. De asemenea, sunt prognozate precipitații mixte, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou în cea de-a doua săptămână.

Și în Crişana, începutul intervalului va debuta cu vreme rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 5 grade Celsius, iar cele minime între -6 şi -2 grade. După data de 7 decembrie, valorile termice maxime se vor situa între 5 – 10 grade Celsius, iar cele nicturne vor oscila între 0 și 3 grade. Meteorologii anunță în restul intervalului (7-15 decembrie) un regim termic uşor peste cel normal. Precipitațiile își vor face apariția în cea de-a doua săptămână a lunii decembrie.

Vremea se va răci și în Transilvania, unde valorile termice vor începe să scadă în toată regiunea până vor atinge valoarea de -8 grade Celsius. Noaptea se vor înregistra temperaturi situate între 0 și 4 grade Celsius. După data de 7 decembrie, se vor înregistra temperaturi mediate regional cuprinse între 4 şi 8 grade, ziua, şi de la -2 grade la 1 grad, noaptea. După data de 10 decembrie sunt prognozate și ninsori, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește semnificativ.

Temperaturile încep să scadă în toată țara
În zona Maramureşului, temperaturile maxime se vor situa între 0 și 4 grade Celsius, iar cele minime între -8 şi -4 grade. După data de 7 decembrie, vremea va suferi variații termice de la o zi la alta, însă valorile termice se vor situa peste cele caracteristice perioadei. În a doua decadă a lunii decembrie sunt prognozate și ninsori, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește.

În Moldova, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme relativ rece, cu temperaturi maxime de 2 – 5 grade, respectiv minime între -5 şi -3 grade. Încălzirea vremii din perioada 7-10 decembrie va determina înregistrarea unui ecart mediu diurn de 5 – 8 grade şi nocturn de la -2 la două grade. Ulterior, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta, iar prognoza indică situarea acestora în jurul sau chiar peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe cantitativ va fi din nou în creştere începând cu data de 10 decembrie.

 
Când apar ninsoarile în țară
În Dobrogea, vremea se va răci drastic. Temperaturile maxime se vor situa între 2 și 7 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 3 grade Celsius. În perioada 7-10 decembrie, vremea se va încălzi treptat, iar valorile diurne se vor situa între 8 și 11 grade Celsius, iar cele nocturne între 2 și 5 grade. După acest interval, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare după data de 10 decembrie.

În regiunea Munteniei, intervalul 3-7 decembrie va debuta cu vreme rece, în special dimineața, dar și noaptea. Temperaturile minime vor coborî până la -5 grade Celsius, iar cele maxime nu vor depăși 6 grade Celsius. După data de 7 decembrie, vremea se va încălzi treptat și se vor înregistra temperaturi maxime de 11 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa între 2 şi 5 grade. După data de 10 decembrie, își vor face apariția ploile și trecător și ninsoarea, care nu se va depune cantitativ.

În Oltenia, temperaturile maxime se vor situa între 3 și 6 grade Celsius, iar cele minime între -6 şi -1 grad. În perioada 7-10 decembrie, vremea se va încălzi determinând valori diurne de 6 – 11 grade şi nocturne de la -2 la două grade. În a doua decadă a lunii decembrie sunt prognozate precipitaţii slabe, mixte, iar probabilitatea de apariţie a acestora va creşte, din nou, după data de 10 decembrie.

Etichete
Comenteaza