Prognoza meteo pentru weekend | Trei zile de caniculă. Zonele afectate

Prognoza meteo pentru weekend | Trei zile de caniculă. Zonele afectate
Vremea continuă să se încălzească în toată ţara în următoarele zile, în unele regiuni temperaturile vor ajunge până la 38 de grade Celsius.

Vineri vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă în toată ţara, iar în Banat disconfortul termic resimţit va fi unul accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă şi chiar să depaşească uşor pragul critic de 80 de unităţi. Umiditatea va fi relativ ridicată în acest val canicular, ceea ce va accentua senzaţia de disconfort termic. Vântul va sufla slab în aproape toate zonele ţării, doar în sud-vest şi în zona litorală urmând să fie cel mult moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 30 şi 35 de grade în Transilvania şi Maramureş (cu valori posibil uşor mai scăzute aşteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), 33-38 de grade în Banat şi Crişana şi 31-36 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, cu valori uşor mai scăzute aşteptate a se înregistra doar în nordul extrem al Moldovei şi în zona litorală.

În week-end canicula se va menţine în mare parte din tară, dar mai cu seamă în Banat şi Oltenia, unde temperaturile maxime vor ajunge până spre 37-39 de grade Celsius. Zonele cele mai ferite de căldură vor fi depresiunile din estul Transilvaniei, Delta Dunării şi litoralul, unde maximele vor urca spre valori de doar 30-32 de grade Celsius. Pe parcursul zilei de sâmbătă cerul va fi mai mult senin în toată ţara, însă duminică vor exista condiţii pentru producerea unor averse slabe de ploaie însoţite de descărcări electrice local în vestul, centrul şi nordul teritoriului.

 

sursa: vremea.ro

Comenteaza