Prognoza meteo: Vremea se răcește și vin ploile

Prognoza meteo: Vremea se răcește și vin ploile

Meteorologii anunţă ploi torenţiale şi vijelii în weekend, iar de luni se va răci în toate zonele. Probabilitatea de ploi va fi ridicată începând de marţi, 19 mai, în toată ţara.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă vremea se va menţine răcoroasă în nord-est, valorile termice vor scădea accentuat şi în regiunile intracarpatice, în timp ce în sudul ţării va fi în continuare deosebit de cald.

Începând de seara, înnorări temporar accentuate şi averse vor fi local în jumătatea de nord a ţării şi pe arii mai restrânse în regiunile sudice, în special în zonele deluroase. Ploile pot avea izolat caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Minimele termice vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade. Duminică va fi la fel de cald în regiunile sudice, iar în restul ţării valorile termice se vor situa în jurul celor normale ale acesti date. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi locale în centru şi în est, iar la începutul zilei şi în regiunile vestice.

Săptămâna viitoare începe cu vreme bună, apoi valorile termice vor fi în scădere. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată în majoritatea regiunilor.

Comenteaza