Prognoza meteo | Weekend cu temperaturi de vară. La cât ajung maximele

Prognoza meteo | Weekend cu temperaturi de vară. La cât ajung maximele

Potrivit meteorilogilor, în următoarele două zile va fi deosebit de cald, cu temperaturi de vară, ce vor atinge chiar și 25-26 de grade Celsius în vestul țării.

Meteorologii spun că acest weekend va fi deosebit de cald pentru prima decadă a lunii noiembrie, iar precipitațiile vor fi aproape inexistente. 

Astfel, Sâmbătă vremea va fi caldă în toată țara, cu un cer variabil spre mai mult noros în sud și est și variabil spre mai mult senin în vest, centru și nord. Precipitațiile vor fi inexistente pe întreg teritoriul României. Vântul va sufla slab până la moderat în nordul Moldovei și în Dobrogea și mai mult slab în rest. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 21 și 26 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 17-23 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în Oltenia.

Duminică vremea va fi în continuare foarte caldă pentru începutul lunii noiembrie, deși temperaturile vor mai scădea cu 1-2 grade Celsius la nivel național. Cerul va fi variabil în toată țara, cu unele înnorări temporare în sud și est, însă șansele pentru apariția precipitațiilor vor fi aproape nule. Vântul va sufla slab până la moderat în jumătatea sudică a teritoriului și mai mult slab în cea nordică. Maximele termice vor urca la prânz până spre 17-23 de grade în Transilvania și Maramureș, 20-25 de grade în Banat și Crișana, 18-23 de grade în Oltenia și Muntenia (cu cele mai ridicate valori așteptate în zona Luncii Dunării) și 16-21 de grade în Dobrogea și Moldova.

 

sursa: vremea.ro

Comenteaza