Prognoză nouă de la meteorologi. Vine primăvara!

Prognoză nouă de la meteorologi. Vine primăvara!

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Astfel, potrivit meteorologilor, în săptămâna 14 – 21 februarie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în nord-vestul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 21 – 28 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sudice și vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Luna martie începe cu temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 28 februarie – 7 martie, regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

În săptămâna 7 – 14 martie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, vor fi deficitare în toată țara, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie.

Comenteaza