Prognoză nouă de la meteorologi. Cu ce temperaturi începe luna lui Mărțișor

Prognoză nouă de la meteorologi. Cu ce temperaturi începe luna lui Mărțișor

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo până pe 3 martie. Conform estimărilor, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă în toată ţara. Spre finalul acestei săptămâni valorile termice vor trece de 18 - 20 de grade în vest, sud-vest, sud și în sud-est. Tot în această săptămână vor fi ploi slabe în în partea de vest, centru și nord. La munte vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi vor fi condiţii de polei.

În Transilvania, până în data de 22 februarie, media temperaturilor maxime se va încadra între 6 și 11 grade, iar a minimelor între -2 și 2 grade. În următoarele patru zile vremea va fi mult mai caldă, temperaturile urmând să atingă în medie 13…16 maximele și 2…5 grade minimele. În zilele care vor urma se va răci treptat, astfel că până la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va fi de 9…12 grade, iar a minimelor în apropierea pragului de îngheț. Până spre finalul primei săptămâni, trecător va ploua local și slab, apoi probabilitatea ca frecvența și intensitatea ploilor să crească va fi ridicată.

La munte, în primele trei zile, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar a minimelor va fi de -7…-4 grade. În următoarele două zile valorile termice vor crește cu aproximativ 6 grade, apoi, până în jurul datei de 26 februarie, nu vor mai avea variații semnificative. În zilele care vor urma se va răci, media maximelor va tinde spre 1…2 grade, iar a minimelor spre -5…-4 grade. Temporar vor fi precipitații în fiecare zi, local și în general slabe în prima săptămână, apoi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

Comenteaza