Prognoza până la jumătatea lunii iulie. Cu ce temperaturi începe luna lui Cuptor

Prognoza până la jumătatea lunii iulie. Cu ce temperaturi începe luna lui Cuptor

Meteorologii ANM au emis o prognoză valabilă până la jumătatea lunii iulie.

În Transilvania, la începutul intervalului vor fi temperaturi maxime în general de 28...29 de grade, apoi pe fondul accentuării instabilității atmosferice, se va răcori, iar în perioada 6 – 9 iulie sunt estimate valori termice în jurul a 26 de grade. În a doua săptămână vremea se va încălzi, astfel la nivelul regiunii vor fi maxime de 29...31 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 14...15 grade în perioada 3 – 8 iulie, va scădea la 12 grade în 10 și 11 iulie, apoi va reveni la 14 grade spre finalul intervalului.

Potrivit meteorologilor ANM, instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână, și în special în perioada 5 - 8 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse, local însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

La munte, media temperaturilor maxime pentru întreaga zona montană va fi cuprinsă între 18 și 21 de grade, iar a celor minime va fi de 11....12 grade. Valori termice ușor mai scăzute, atât diurne (o medie de 16...17 grade), când și nocturne (9...10 grade) se vor înregistra în perioada 7 – 10 iulie.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână și în special în perioada 6 - 9 iulie, când aversele vor fi pe arii mai extinse și local însemnate cantitativ. În restul intervalului, aversele vor fi pe arii mai restrânse în special în timpul după-amiezelor.

Comenteaza