Prognoza până spre final de iunie. Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

Prognoza până spre final de iunie. Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Iată estimarea meteo, pe săptămâni, pentru perioada 27 mai - 24 iunie:

Săptămâna 27 mai - 3 iunie 2024

Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în vestul, nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice unde se vor situa ușor peste normele perioadei.

Săptămâna 3 - 10 iunie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 10 - 17 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei în toată țara, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 17 - 24 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar local în estul, sud-estul și centrul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această săptămână în rest.

Comenteaza