Prognoza pe decembrie. Vom avea zăpadă de Crăciun?

Prognoza pe decembrie. Vom avea zăpadă de Crăciun?

Meteorologii ANM au emis o prognoză valabilă până la finalul lunii decembrie.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Administraţia Naţională de Meteorologie a prezentat estimările evoluţiei vremii pentru următoarele patru săptămâni. Conform meteorologilor, regimul termic prognozat pentru perioada Crăciunului va fi unul mai cald decât în mod normal, iar precipitațiile vor fi apropiate de cele normale, exceptând jumătatea sudică a ţării, unde vor fi ușor excedentare. 

Săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zona versanţilor sudici ai Carpaţilor Meridionali. În restul ţării cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local deficitare în regiunile nord-vestice

Săptămâna 7 – 14 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile sudice şi în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 
Săptămâna 14 – 21 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil uşor excedentar, local, în regiunile sudice.

Săptămâna 21 – 28 decembrie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei perioade, al nivelul întegii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în jumătatea sudică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza