Prognoza pe două săptămâni. Se întorc ploile și frigul!

Prognoza pe două săptămâni. Se întorc ploile și frigul!

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo până pe 21 aprilie, pe regiuni. Conform estimărilor, după câteva zile cu temperaturi mai mari decât cele normale, vremea se va răci, iar în a doua săptămână de prognoză va ploua. 

Transilvania

În primele 3 zile de prognoză maximele vor fi în creştere, cu medii de la 24 la 26 de grade, apoi, până în 15 aprilie vor avea variaţii între 20 şi 24 de grade, după care vor scădea semnificativ la 16 grade în următoarele două zile şi se vor redresa uşor spre finalul intervalului de prognoză, la 18 grade mediat regional. Temperaturile minime vor varia între medii de 2 şi 8 grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 9 şi 10 aprilie şi din nou între 18 şi 21 aprilie. Va ploua pe arii restrânse şi în general slab, cu o probabilitate mai mare din 14 aprilie.

Banat

În prima săptămână de prognoză, deşi valorile termice vor varia uşor de la o zi la cealaltă, se vor situa cu mult peste normele caracteristice perioadei, astfel încât temperaturile maxime vor avea medii între 24 şi 26 de grade, iar cele minime între 8 şi 10 grade. A doua săptămână va debuta cu o răcire semnificativă, dar până la finalul acesteia se vor apropia de norme, condiţii în care maximele vor fi de la 10 la 20 de grade, iar minimele de la 4 la 6 grade, mediat regional. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 16...21 aprilie.

Crişana

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod caracteristic perioadei în intervalul 8...15 aprilie, cu medii ale valorilor termice maxime între 22 şi 28 de grade şi ale minimelor între 16 şi 18 grade. După acest interval se va răci accentuat, astfel încât maximele vor scădea la 14 grade mediat regional şi minimele la 4 grade, după care vor tinde spre un normal, aceasta însemnând 18 grade ziua şi 6 grade noaptea. Va ploua pe arii relativ extinse în a doua săptămână a intervalului de prognoză.

Maramureş

Vremea se va încălzi în primele trei zile de prognoză, cu medii ale maximelor de la 22 la 26 de grade şi ale minimelor de la 6 la 10 grade. După această data vor urma două episoade de răcire, unul în zilele de 12 şi 13 aprilie şi celălalt, care va fi semnificativ, în intervalul 16...19 aprilie, astfel că, mediat regional, valorile diurne vor varia între 12 şi 22 de grade, iar cele nocturne între 4 şi 8 grade. Probabilitatea de ploaie va deveni ridicată după data de 16 aprilie şi până la finalul intervalului.

Moldova

Până în data de 15 aprilie vremea nu va avea variaţii mari din punct de vedere termic, mediile maximelor vor varia între 22 şi 26 de grade, iar ale minimelor între 6 şi 10 grade. Între 15 şi 17 aprilie se va răci accentuat, astfel încât ziua vor fi 16 grade mediat regional, iar noaptea 4 grade, apoi vor mai fi doar uşoare variaţii. Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului, ploi slabe urmând a se semnala pe suprafeţe restrânse, îndeosebi după data de 16 aprilie.

Dobrogea

Vremea va fi uşor mai caldă în prima săptămână de prognoză, cu medii ale maximelor ce vor varia între 22 şi 24 de grade şi ale minimelor între 8 şi 12 grade. Următoarea săptămână aduce o răcire substanţială, cu un regim termic ce nu va avea variaţii prea mari pe parcursul intervalului si se va situa, mediat regional, la valori diurne de 18 grade şi nocturne de 8 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului, ploi slabe, de scurtă durată, urmând a se semnala izolat, cu probabilitate mai mare după 13 aprilie.

Muntenia

Regimul termic se va situa peste cel caracteristic perioadei în intervalul 8...16 aprilie, chiar daca valorile maxime vor avea uşoare variaţii, între medii de 24 şi 26 de grade, iar cele minime între 8 şi 12 grade. În zilele de 17, 18 şi 19 aprilie se va răci semnificativ, astfel că ziua vor fi temperaturi, mediat regional, de 18 grade, iar noaptea de 6 grade, iar până la sfârşitul intervalului vor mai creşte uşor. Ploile se vor semnala cu o probabilitate mai mare în a doua săptămână de prognoză.

Oltenia

Vremea va fi în general frumoasă şi caldă în prima săptămână de prognoză, cu valori maxime ce se vor situa, mediat regional, între 24 şi 26 de grade şi minime între 8 şi 10 grade. Între 15 şi 17 aprilie se va răci brusc, astfel încât regimul termic diurn va coborî spre 18 grade, apoi va mai urca uşor, la 20 de grade, iar cel nocturn se va menţine în jurul a 6 grade. Deficitul pluviometric va fi accentuat în majoritatea zilelor din interval, şansele de ploaie fiind mai ridicate doar la finalul perioadei de referinţă.

La munte

Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în prima săptămână, chiar dacă vor fi variaţii termice de la o zi la cealaltă, astfel încât mediile acestora se vor încadra, la maxime, între 12 şi 16 grade, iar la minime între 2 şi 6 grade. După data de 15 aprilie se va răci accentuat, cu maxime ce vor ajunge la 6 grade mediat regional şi minime la -2 grade. Probabilitatea ca precipitaţiile să se manifeste cu caracter local va fi mai ridicată după data de 17 aprilie.

Comenteaza