Prognoza pe două săptămâni. Vine căldura!

Prognoza pe două săptămâni. Vine căldura!

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Meteorologii anunță vreme în încălzire, pentru următoarele două săptămâni, când temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal. 

În Transilvania, pe aproape tot parcursul primei săptămâni din interval, vremea se va încălzi de la o zi la alta și va deveni caldă pentru această perioadă. Media temperaturilor maxime va crește de la 6 la 14 grade, iar a minimelor de la -2 la 4 grade. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va avea variații mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 9 și 14 grade, iar cele minime între 0 și 2 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 15 martie.

Pe tot parcursul intervalului vor fi perioade cu precipitații, iar izolat, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

În Banat până spre finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. Media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 11 la 16 grade, iar a celor minime de la 0 la 6 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va avea variații mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 11 și 16 grade, iar cele minime între 2 și 5 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 15 martie.

Pe tot parcursul intervalului vor fi perioade cu precipitații, iar pe alocuri, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

În Crișana, până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi și va deveni caldă pentru această perioadă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 8 la 14 grade, iar a celor minime de la -1 la 6 grade. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 10 și 15 grade, iar cele minime între 1 și 4 grade, cu cele mai ridicate valori spre mijlocul celei de-a doua săptămâni.

Vor fi perioade cu precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, iar pe alocuri, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

În Maramureș, până în jurul datei de 10 martie, vremea se va încălzi și va deveni caldă pentru această perioadă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 6 la 12 grade, iar a celor minime de la -1 la 5 grade. Până la finalul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului va avea oscilații mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 9 și 14 grade, iar cele minime între 0 și 3 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 15 martie.

Pe tot parcursul intervalului, vor fi perioade cu precipitații, iar pe alocuri, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

În Moldova temperatura aerului va avea variații pe tot parcursul intervalului, dar mediile, în special ale valorilor diurne, se vor menține peste cele normale pentru această perioadă. În prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 8 la 15 grade, iar a celor minime de la -2 la 4 grade. Ulterior, până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. În medie, maximele vor varia între 9 și 14 grade, iar minimele între 0 și 3 grade, cu cele mai ridicate valori spre mijlocul celei de-a doua săptămâni.

Vor fi perioade cu precipitații slabe pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales între 10 și 14 martie și după data de 17 martie.

În Dobrogea vor fi variații termice pe tot parcursul intervalului, dar mediile, în special ale valorilor diurne, se vor menține peste normele perioadei. În prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 9 la 16 grade, iar a celor minime de la 2 la 7 grade. Ulterior, până la finalul intervalului, temperatura aerului va avea oscilații. În medie, maximele vor varia între 11 și 15 grade, iar minimele între 3 și 6 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie.

Probabilitatea pentru precipitații în general slabe cantitativ va fi ridicată în intervalul 10-14 martie și după data de 17 martie.

În Muntenia, în prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă. Media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 10 la 18 grade, iar a celor minime de la -1 la 6 grade. Ulterior, până la finalul intervalului, temperatura aerului va avea oscilații, dar valorile se vor menține peste normele perioadei. În medie, maximele vor varia între 12 și 17 grade, iar minimele între 2 și 4 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie.

Probabilitatea pentru precipitații în general slabe cantitativ va fi ridicată în intervalul 10-14 martie și după data de 17 martie.

În Oltenia temperatura aerului va avea variații pe tot parcursul intervalului, dar mediile, în special ale valorilor diurne, se vor menține peste cele normale pentru această perioadă. În prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 11 la 17 grade, iar a celor minime de la 0 la 5 grade. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. În medie, maximele vor varia între 12 și 16 grade, iar minimele între 1 și 4 grade, cu cele mai ridicate valori spre mijlocul celei de-a doua săptămâni.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 10-13 martie și după data de 16 martie, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

La MUNTE, până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi și va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 0 la 5 grade, iar a celor minime de la -7 la 0 grade. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 2 și 6 grade, iar cele minime între -4 și 0 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie.

Pe tot parcursul intervalului vor fi perioade cu precipitații, iar izolat, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

Comenteaza