Prognoza pe următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea până în 7 februarie

Prognoza pe următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea până în 7 februarie
Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, până în data de 7 februarie.

În Transilvania regimul termic va reveni treptat la normal, astfel că media temperaturilor maxime va creşte la 7 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne, deşi în continuare negative, vor ajunge, la sfârşitul aceluiaşi interval, apropiate de punctul de îngheţ.

Între 29 ianuarie şi 31 ianuarie se va produce o răcire ușoară, însă, începând cu 1 februarie, se vor înregistra temperaturi uşor mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă a anului.

Vor fi precipitaţii slabe, mixte în primele 2-3 zile şi din nou spre sfârşitul primei săptămâni, probabilitatea pentru precipitaţii fiind ridicată şi intre 1 şi 6 februarie. Vor fi condiţii de polei, mai atenţionează meteorologii.

Image and video hosting by TinyPic

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 

Comenteaza