PROGNOZA pentru prima lună de toamnă. Cum va fi vremea în septembrie/ Când vin ploile

PROGNOZA pentru prima lună de toamnă. Cum va fi vremea în septembrie/ Când vin ploile

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. 

ANM a emis o prognoză până spre finalul lunii septembrie. Iată cum va fi vremea în intervalul 28 august - 25 septembrie, în fiecare săptămână în parte:

Săptămâna 28.08 – 04.09.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în jumătatea estică a țării.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vestul țării, dar și ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 04 – 11.09.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 11 – 18.09.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 18 – 25.09.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă

Comenteaza