PROMO Mircea Geoană, la "Jocuri de putere". Ora 21.00, Realitatea TV

PROMO Mircea Geoană, la
21:00 - Mircea Geoana, in dialog cu Rares Bogdan, despre lupta pentru putere din PSD. Care este planul lui Dragnea? De ce ar trebui sa se teama Ponta si cine este candidatul surpriza la conducerea PSD. 22:15 - Legea care da puteri absolute ASF-ului. Companiile romanesti scoase de pe piata asigurarilor. Cine orchestreaza? A reinceput razboiul Ponta - Iohannis, cu arme noi. Cine pierde? PLUS Miza turneului lui Klaus Iohannis pe aza Bruxelles - New York - Washington.

Fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, vine in aceasta seara de la ora 21.00 la "Jocuri de Putere" si face radiografia partidului care altadata domina Romania, iar acum sta la guvernare doar pentru ca asa a decis UNPR si Gabriel Oprea. La congresul din 11 octombrie, social-democratii sunt chemati sa isi aleaga noul lider, insa optiunile sunt putine si proaste. Daca in partid nu se va aplica planul B, care prevede o candidatura la functia de presedinte din partea lui Vasile Dancu, concomitent cu un pas in spate facut de liderii uzati si compromisi care au condus pana acum PSD, delegatii la Congres ar putea avea de ales intre 3 candidati. Interimarul Liviu Dragnea vrea sa isi permanentizeze mandatul, dar ezita sa faca anuntul oficial pentru ca are probleme nerezolvate pe doua fronturi: pe de o parte, DNA insista pentru o condamnare cu executare in dosarul referendumului, dupa achitarea din prima instanta; iar pe de alta parte, Dragnea nu se poate rupe definitiv de Victor Ponta - fire nevazute, dar extrem de puternice ii leaga pe cei doi si ii ofera premierului un ascendent asupra fostului sau subaltern. (Prietenii stiu de ce) Al doilea candidat anuntat este fostul ofiter SRI de la Prahova, acum senator la al doilea mandat, Daniel Savu, un "iepure", cum se spune in cursele de atletism, care nu va termina cursa in picioare. In fine, ultimul pe lista e primarul de la Sectorul 3, Robert Negoita, care isi bazeaza candidatura pe problemele penale ale lui Liviu Dragnea, dar uita de scheletii din propriul dulap, o greseala care ar putea sa ii fie fatala pe termen mediu si lung.

Care este cea mai buna varianta de presedinte pentru PSD? Chiar nu gasesc social-democratii un lider fara probleme cu Justitia? Cine pregateste contra-ofensiva intelectualilor in partid? De ce l-a achitat PSD pe Victor Ponta inainte ca magistratii sa isi spuna cuvantul? Cat a pierdut PSD din cauza premierului-inculpat? Cum a ajuns cel mai mare partid din Romania sa depinda de UNPR-ul lui generalului Oprea? Cine sunt candidatii cu care vor defila social-democratii la alegerile din 2016? Cine va fi urmatorul primar al Bucurestiului? Cum va vota Mircea Geoana la motiunea de cenzura? Ce sfaturi le da fostilor colegi de partid? Cine poate readuce PSD la gloria de alta data? Ce a cauzat criza de leadership din partid? Ce strategie electorala pregateste Partidul Social Romanesc? Cu cine se va alia PSRO?

Raspunsurile vin la ora 21.00 de la Mircea Geoana, intr-un dialog incins cu Rares Bogdan, despre starea politicii interne, dar si despre principalele dosare externe: criza refugiatilor, batalia politica de la Bruxelles si cartea pe care a jucat-o Romania, despre razboaiele din Orientul Mijlociu si implicarea Rusiei in conflictele din est.

Iar de la ora 22:15 in platoul "Jocuri de Putere" vin jurnalistii Ion M. Ionita, Oreste Theodorescu si Stelian Negrea, dar si analistul Valeriu Turcan.

Vorbim mai intai despre un controversat proiect de lege care va da puteri absolute ASF-ului si care va schimba regulile jocului pe piata asigurarilor. Autoritatea de Supraveghere Financiara va putea decide intrarea in faliment a unei companii de asigurari fara sa mai astepte decizia Justitiei. De ce contesta specialistii proiectul de lege promovat de Guvern in procedura de urgenta? Ce jocuri face Misu Negritoiu in fruntea ASF? De ce are sustinerea neconditionata a premierului Victor Ponta? Ce legatura are falimentul Astra cu interesele care graviteaza in jurul Palatului Victoria? Cum se scot companiile romanesti de asigurari din joc cu largul concurs al ASF. Aflam raspunsul de la 22:15, de la Rares Bogdan si invitatii sai.

Tot in aceasta seara discutam despre vizita presedintelui Klaus Iohannis la Bruxelles, New York si Washington, in contextul crizei refugiatilor, a expansiunii ISIS, a amenintarilor teroriste si a revenirii In forta a Rusiei ca putere mondiala. Ce l-a facut pe Victor Ponta sa treaca peste instinctul de conservare si sa il atace din nou la baioneta pe Iohannis? Ce mesaj va transmite presedintele sefilor de stat si de guvern la Bruxelles? Care este solutia Romaniei pentru criza imigrantilor? Care este miza turneului peste ocean al presedintelui Iohannis? Ce spera sa obtina de la americani? Ce va discuta Iohannis cu Joe Biden la Casa Alba?

Nu ratati o noua editie incendiara "Jocuri de Putere", cu Rares Bogdan si invitatii sai, de la 21.00 la 24.000 doar la Realitatea TV si Realitatea FM.

 

Comenteaza