PROMO Transmisiune specială „Jocuri de Putere” de la BCU, începând cu ora 21:00

PROMO Transmisiune specială „Jocuri de Putere” de la BCU, începând cu ora 21:00
De la 21:00 este programat maratonul de lectură cu Rareş Bogdan şi Ion Cristoiu, un vicios al cărţilor, iar de la 22.15 urmează o instigare la lectură: tu ce carte ai pe noptieră.

De la îndemnul la lectură al lui Confucius, care ştia acum 2500 de ani cum să nu capitulăm în faţa ignoranţei, până la secolul 21, care va consacra dispariţia hârtiei, dar nu şi a romanului, omenirea s-a întors mereu la un singur adevăr salvator: la început a fost Cuvântul.

În această seară, de la ora 21.00, urmăreşte o Ediţie Specială "Jocuri de Putere" transmisă de la "Sala Profesorilor", Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti, de ZIUA CĂRŢII. Omul care citeste zilnic in Biblioteca Academiei, Ion Cristoiu, autointitulat "un vicios al cărţilor" vorbeste despre pasiunea pentru carti, lectura si scriitura.

Vei descoperi dacă au românii autori comparabili cu Shakespeare şi Cervantes, cei doi titani care au plecat în lumea celor veşnici în aceeaşi zi, 23 aprilie, la distanţă de câteva ore, în anul 1616

Iar de la ora 22.15, Mireille Rădoi, directorul general al BCU, Dan Vidraşcu, directorul general al Editurii "Litera", scriitorul Răzvan Ţupa şi bloggerul literar Laura Câlţea îţi spun de ce trebuie să ne regăsim umanitatea cu ajutorul lecturii, cum ne poate salva o carte de la depresie şi cum poate renaşte o ţară care investeşte în cultură.

Când, ce şi cât citim, spre deosebire de alte naţii, cum a evoluat piaţa cărţii din România şi câte biblioteci mai are această ţară.

TU CE CARTE AI PE NOPTIERĂ? Scrie pe facebook, la "Jocuri de Putere cu Rareş Bogdan" şi "Rareş I. Bogdan", dar şi pe jocurideputere@realitatea.net şi spune-ne ce carte ai pe noptiera?

Nu rataţi MARATONUL DE LECTURĂ la „Jocuri de Putere", cu Rareş Bogdan şi invitaţii săi, numai la Realitatea TV!

 

Comenteaza