Reguli pentru biciclişti. Cum să circule în siguranţă

Reguli pentru biciclişti. Cum să circule în siguranţă
Oricât ar fi de atenţi, bicicliştii sunt mereu în pericol de a fi implicaţi în accidente. Pentru a le veni în ajutor, poliţiştii le fac câteva recomandări menite să ajute la prevenirea acestor evenimente nedorite.

Astfel, iubitorii acestui mijloc de transport sunt îndemnaţi să nu circule pe trecerea pentru pietoni, să se deplaseze cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar când sunt în grup, numai în coloană, câte unul.

Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, bicicliştilor li se recomandă să se asigure temeinic - din faţă şi din spate - că nu se apropie niciun autovehicul. 

De asemenea, li se sugerează să nu circule cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice, să poarte o cască de protecţie omologată, să nu se ţină de autovehicule aflate în mers şi să nu transporte alte persoane pe acelaşi vehicul.

"Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic. La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră", atenţionează poliţiştii. 

Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător, cu dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant.

Comenteaza