Repatriere decedați: Alegem un transport funerar internațional sau cu mașina?

Repatriere decedați: Alegem un transport funerar internațional sau cu mașina?

Atunci când vorbim de procedura de repatriere decedați, ne confruntăm cu multă incertitudine cauzată, pe de-o parte, de situația dificilă în care ne aflăm, iar pe de altă parte, de lipsa unei experiențe anterioare.

Fiecare etapă, de la întocmirea documentelor necesare procedurii, la alegerea unui mijloc de transport sau a unui sicriu de repatriere adecvat, toate acestea trebuie realizate cu spijinul unei firme specializate în servicii de transport funerar internațional, care să vă ghideze și vă ofere toate informațiile necesare într-un mod cât mai transparent.

În afara cazului în care ne confruntăm cu un transport funerar intercontinental, alegerea unui mijloc de transport potrivit pentru procedura de repatriere decedați este o decizie, de cele mai multe ori, subiectivă. De aceea, este foarte important să mențineți o comunicare deschisă cu o firmă specializată în astfel de servicii, care să vă prezinte deschis toate opțiunile pe care le aveți la dispoziție.

Iată câteva dintre sfaturile de care să țineți cont atunci când optați pentru o repatriere rutieră sau aeriană:

Asigurați-vă că ați ales colaboratorii potriviți!

Înainte de a dezvolta termenii parteneriatului dintre dumneavoastră și firma de servicii funerare la care ați apelat, este foarte important să vă asigurați că echipa deține toate autorizațiile necesare pentru a realiza un transport funerar internațional din statul în care a avut loc decesul.

Un semn care ar putea să vă pună pe gânduri este o propunere din partea firmei ca dumneavoastră să vă ocupați de eliberarea actelor necesare repatrierii. Această etapă este în totalitate responsabilitatea firmei de repatriere decedați și se realizează în baza unor certificate eliberate de autorități.

Luați în calcul distanța dintre state

Mulți dintre cei care sunt specializați în astfel de servicii vă vor explica faptul că un transport funerar internațional realizat cu o mașina este ineficient în cazul unei distanțe mai mari de 2000 km. De aceea, multe dintre firme impun o limită de 2300-2500 km în cazul acestui tip de repatriere decedați.

În general, dacă ne raportăm la repatrierea în România, familiile optează pentru un transport funerar cu mașina din țări precum Italia, Spania, Franța, Germania și pentru un transport cu avionul în cazul repatrierii intercontinentale. Pentru zone precum Anglia, Portugalia sau statele din Nordul Europei, preferințele se divizează într-un raport destul de echilibrat.

Aspectul economic primează

Pentru mulți dintre cei care se confruntă cu decesul unei persoane dragi în străinătate, aspectul economic al repatrierii este unul foarte important. Vă încurajăm să cereți oferte clare și transparente pentru ambele tipuri de transport și să luați o decizie avantajoasă.

În general, atunci când vorbim de o distanță echitabilă ( pâna la 2500 km), transportul cu mașina este mult mai ieftin și mai rapid decât o repatriere decedați cu avionul.

Consultanță gratuită și servicii realizate cu profesionalism

Airsalm este o firmă specializată în servicii de repatriere decedați care vă pune la dispoziție ambele alternative de transport. Echipa vine în sprijinul familiilor care sunt nevoite să se confrunte cu experiența nefericită a decesului unei persoane dragi în străinătate, oferind consultanță gratuită și informații transparente fiecărei persoane care o contactează.

Airsalm face posibil transportul funerar internațional atât pe teritoriul Europei, cât și la nivel intercontinental, deținând, în prezent, una dintre cele mai mari rețele de parteneri internaționali. Dacă vă doriți să beneficiați de servicii sigure, realizate cu mult profesionalism, puteți să îi contactați oricând cu încredere.

Articol redactat de: SEO365.ro

 

Comenteaza