Reţetă de post: Placintă vegană cu legume

Reţetă de post: Placintă vegană cu legume

Placinta vegana cu legume poate fi consumata atat de catre vegetarieni, vegani sau persoane care tin post, dar si de cei care consuma in mod normal produse animale, dar doresc sa le evite pentru o perioada, ca sa isi detoxifieze organismul.

Ingrediente Placinta vegana cu legume

1 vanata
2 cartofi
1 dovlecel
1 ceapa
1 ardei rosu
1 lingura busuioc tocat
2 linguri patrunjel tocat
3 linguri fulgi de drojdie inactiva
3 linguri fulgi de ovaz
3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece
1 lingura amidon de porumb
2 cesti lapte de soia
2 catei de usturoi
1/2 lingurita turmeric
1 lingurita sare

Mod de preparare Placinta vegana cu legume

Pregatesti compzitia astfel: vanata, cartofii, dovlecelul, ceapa si ardeiul rosu se spala, se curata și se taie cubulete. Treci la prepararea blatului: pui amidonul de porumb in laptele de soia, se incorporeaza fulgii de drojdie inactiva si amesteci bine. Adaugi turmericul si ovazul, 2 linguri de ulei, usturoiul zdrobit si jumatate de lingurita de sare, amestecand in continuare pana la omogenizare. Vei obtine un blat nu foarte tare. Se pune blatul obtinut intr-o tava rotunda și unsa cu ulei de masline, apoi se asaza legumele taiate bucatele deasupra, intr-un start uniform. Se presara restul de sare, patrunjelul și busuiocul. Placinta va merge la cuptor si ramane acolo, la foc mediu, pana se rumeneste. La final, pregatesti un sos obtinut dintr-o lingura de ulei si usturoi zdrobit si stropesti cu el placinta calda.

Comenteaza