Reţetă de post: salată picantă cu ciuperci pleurotus

Reţetă de post: salată picantă cu ciuperci pleurotus

Puteţi găti mâncăruri de post delicioase, interesante şi foarte sănătoase.

Salata picanta cu ciuperci pleurotus – Ingrediente

600 g ciuperci pleurotus
10 masline verzi picante
1/2 lamaie  (doar sucul)
60 ml ulei de masline
1 catel usturoi
patrunjel
sare
piper

Salata picanta cu ciuperci pleurotus – Mod de preparare

Spalam rapid ciupercile sub un jet de apa rece, apoi le stergem foarte bine cu hartie absorbanta de bucatarie. Eliminam piciorul, apoi taiem fiecare ciuperca pleurotus in doua, pe lungime. Punem gratarul pe foc si cand este foarte bine incins, il ungem cu foarte putin ulei de masline. Punem ciupercile pe gratar si le prajim cca 3 minute pe fiecare parte sau pana cand capata o culoare frumoasa si se formeaza o usoara crusta crocanta.  Punem ciupercile pe o frafurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si le lasam sa se raceasca complet. Intre timp, emulsionam uleiul de masline cu sucul de lamaie, adaugam patrunjel tocat dupa preferinta si un catel de usturoi tocat marunt sau dat prin razatoarea cu gauri mici. Taiem ciupercile in suvite potrivite si le adaugam in emulsia de ulei si suc de lamaie.Taiem maslinele in feliute subtiri si le adaugam in salata. Eu am folosit niste maslinute verzi foarte picante. Lasam salata la frigider pentru 30 minute, apoi o servim cu felii de paine prajita. Pofta buna!

Comenteaza