Reţeta ideală de toamnă. Plăcintă ardeleanească

Reţeta ideală de toamnă. Plăcintă ardeleanească

Iata cum se prepară placintele ardelenesti, cele mai populare si iubite placinte ale romanilor.

Ingrediente:

500 de grame de făină
O jumătate de cub de drojdie
Lapte pentru înmuiat drojdia
Sare
O jumătate de kg de cartofi
250 de grame de varză acră
Ulei
350 de ml de apă caldă

Mod de preparare:

Se curăță cartofii de coajă, se spală, se taie cuburi și se pun la fiert în apă cu sare. Când s-au fiert, se scot din oală, se pasează, se adaugă ulei și se lasă la răcit. Se toacă varza mărunt, se stoarce și se călește în ulei.

Se toarnă făina într-un castron, se face o adâncitură în mijloc, în care se pune drojdia dizolvată în lapte călduț cu sare. Se acoperă vasul și se lasă 10-15 minute la loc cald, să dospească. Se frământă aluatul cu mâinile până la omogenizare.

Se acoperă bolul și se lasă la loc cald aproximativ 30 de minute. Se unge blatul de întins cu puțin ulei și se răstoarnă aluatul de placinta. Se formează bile din aluat care se întind cu mâna, se pune la mijloc umplutura de varză și cartof, se aduc marginile, se unesc la mijloc și se întind cu sucitorul, pentru a prinde forma tigăii și pentru ca aerul să iasă afară.

Se încinge ulei într-o tigaie și se coace plăcinta ardeleneasca pe ambele părți, până se rumenește puțin.

Comenteaza