Românii care călătoresc în Germania, atenționați de MAE. Pericol de furtuni puternice în Bavaria

Românii care călătoresc în Germania, atenționați de MAE. Pericol de furtuni puternice în Bavaria
| Foto: agerpres.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autorităţile locale au emis avertismente de furtuni puternice (cod portocaliu, nivel 2) pentru mai multe localităţi.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Federală Germania, Landul Bavaria, că autorităţile locale au emis avertismente de furtuni puternice (cod portocaliu, nivel 2) pentru mai multe localităţi, urmare a precipitaţiilor abundente care au produs inundaţii locale şi ruperea unor baraje.

Potrivit unei atenţionări de călătorie emise duminică de MAE, au loc evacuări punctuale, iar riscurile meteorologice persistă în continuare.

De asemenea, există şi unele perturbări ale traficului feroviar şi rutier. Pentru gestionarea situaţiei, autorităţile bavareze au mobilizat circa 40.000 de persoane din forţele de intervenţie pentru protecţia civilă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: +4989553307, +498998106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următorul telefon de permanenţă al oficiului consular: +491602087789.

Comenteaza