Scăpăm de ploi și vijelii? Cum va fi vremea în luna iunie

Scăpăm de ploi și vijelii?  Cum va fi vremea în luna iunie

Meteorologii au anunţat prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Conform prognozei ANM, în următoarele săptămâni, temperaturile în luna iunie se vor situa, în general, peste valorile acestei perioade a anului, însă nu scăpăm de ploi.

Astfel, în prima săptămână de prognoză, până pe 6 iunie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea sudică a țării. Nivelul precipitațiilor va fi redus în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 6 – 13 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice, sud-vestice și centrale.

În săptămâna 13-20 iunie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice și sud-vestice. Ploile vor fi rare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

La finalul primei luni de vară, în săptămâna 20 – 27 iunie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile centrale și local în cele sudice, nord-estice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Comenteaza