Schimbare bruscă a vremii! Vine un val de aer polar peste România. Cât scad temperaturile

Schimbare bruscă a vremii! Vine un val de aer polar peste România. Cât scad temperaturile

După o săptămână cu temperaturi peste normalul perioadei, vremea se răcește brusc în toată țara, avertizează meteorologii. 

Dacă astăzi temperaturile vor urca și până la 25 de grade Celsius la amiază în unele zone, la începutul săptămânii viitoare, vremea se va schimba radical.

Așadar, în următoarele zile un aer rece, polar, va pune stăpânire pe România. Meteorologii susțin că temperaturile vor ajunge chiar și la 3 grade celsius.

„Schimbarea radicală se va întâmpla în prima parte a săptămânii următoare. Acest aer cald tropical din nordul Africii care ne influențează în weekend va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul și centrul Europei, așa că luni vremea se răcește în jumătatea de vest. Vor fi temperaturi apropiate de normal, deși încă va fi bine pentru est și sud-est.

Marți și miercuri în toata țara vor fi valori sub normele climatologice, cu maxime între 3  – 11 grade Celsius în sud, iar noaptea vor fi valori negative și, local, burniță. Vântul se va intensifica treptat, așa că la începutul săptămânii viitoare ajungem să avem rafale de peste 55 – 60 km pe oră în est și sud est. La munte, vântul va sufla cu peste 90 km pe oră. Totodată, vor fi precipitații. Luni, vor fi ploi în toată țara, iar marți la munte vor fi lapoviță și ninsoare”, a declarat Mihai Timu, meteorolog, pentru Digi24.

loading...
Comenteaza