Schimbare radicală a vremii! Început de weekend cu frig, ploi și grindină/ La munte, ninsori și vânt

Schimbare radicală a vremii! Început de weekend cu frig, ploi și grindină/ La munte, ninsori și vânt

Meteorologii anunță că vremea se schimbă radical din această seară, temperaturile vor scădea accentuat, vor fi ploi, grindină și vânt.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul joi, 1 aprilie, ora 21.00 până vineri, 2 aprilie, ora 21.00, vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice, în noaptea de joi spre vineri (01/02 aprilie) și în prima parte a zilei de vineri (02 aprilie) în Maramureș, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Banat și în Moldova, iar în cursul după-amiezii zilei de vineri (02 aprilie), în special în regiunile sud-estice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...25 l/mp, favorizând topirea parțială a stratului de zăpadă din zona montană. Izolat se va semnala grindină. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai ales în cursul zilei de vineri (02 aprilie), local și temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali, cu peste 70...80 km/h.

Meteorologii atrag atenția că vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece la sfârșitul săptămânii în cea mai mare parte a țării și, temporar, vor mai fi precipitații – ploi în zonele joase de relief și mai ales ninsori în zonele montane și submontane.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...