Schimbarea uriașă din Codul Rutier 2023. Motivul pentru care ți se ridică mașina pe loc

Schimbarea uriașă din Codul Rutier 2023. Motivul pentru care ți se ridică mașina pe loc
| Foto: playtech.ro

Codul rutier s-a schimbat extrem de mult încă de la începutul acestui an. Modificările nu favorizează neaparat șoferii.

Conform noilor reglementări, intrate în vigoare din prima zi a anului, vorbim de schimbarea uriașă din Codul Rutier 2023 care nu face altceva decât să reducă numărul de mașini staționate greșit în zonele unde, în mod real, nu ar trebui să existe aceste situații.

Problema, deși salutară, nu rezolvă efectul despre care relatam anterior, și anume lipsa mare de locuri de parcare. Dar, fără a intra în detalii pe acest subiect, vorbim mai departe de noua schimbare din Codul Rutier.

Schimbarea uriașă din Codul Rutier 2023 face precizarea că, poliția rutieră poate dispune acum „ridicarea mașinilor ce staționează neregulamentar, fără a se ține seama dacă sunt parcate pe carosabil sau pe trotuar”. De altfel, noua schimbare a intrat în vigoare, încă din 20 noiembrie, dar va fi aplicabilă de la începutul acestui an, conform noului cadru legal, Legea 302/2022.

Noua schimbare, mai precizează că ridicarea mașinilor se va putea face, fie după autosesizarea organelor de la Poliția Rutieră, fie în urma unei reclamații făcute de orice cetățean care observă o astfel de situație.

Aceeași schimbarea uriașă din Codul Rutier 2023 mai prevede că, în cazul în care proprietarul mașinii se află la fața locului, sau dacă acesta apare după ce deja mașina este pusă pe rampă, decizia de ridicare se anulează, iar proprietarul avertizat de organele de la Poliția Rutieră. Modul în care decurge ridicarea mașinilor este detaliat în acest articol, potrivit playtech.ro.

 

Comenteaza