Se întoarce iarna? Cod galben de ninsori la munte și frig în toată țara

Se întoarce iarna? Cod galben de ninsori la munte și frig în toată țara
| Foto: somaxtv.com

Meteorologii au emis o informare de temperaturi scăzute în toată țara și o atenționare cod galben de vânt și ninsori la munte, pentru acest weekend. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Astfel, conform meteorologilor, începând de vineri, 5 martie, de la ora 14:00 și până sâmbătă la ora 16:00, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (06 martie) și în celelalte regiuni.
Vor fi precipitații, vineri (05 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.
La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60...90 km/h, viscolind temporar zăpada. Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h și, trecător, 70 km/h.

ANM a emis și o avertizare meteorologică Cod Galben pentru zona de munte, valabilă de vineri de la ora 16:00, până sâmbătă la ora 16:00. În intervalul menționat la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Vremea o ia razna în weekend. Cod galben de ninsori la munte și frig în toată țara

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza