Se schimbă vremea: Meteorologii anunţă o scădere uşoară a temperaturilor. Când vin ploile

Se schimbă vremea: Meteorologii anunţă o scădere uşoară a temperaturilor. Când vin ploile

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, în nordul, vestul și centrul țării vor fi averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Luni va fi în continuare cald pentru această dată, chiar deosebit de cald în regiunile intracarpatice. Maximele se vor încadra între 17 și 27 de grade, mai coborâte în zona litoralului, unde se vor situa între 10 și 14 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în jumătatea de vest, precum și în zona de munte, unde doar pe arii restrânse vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, în Moldova și la munte. Dimineața în special în sud-estul țării, izolat va fi ceață.

Marţi, se mentine foarte cald, mai cald decat normal, în cea mai mare parte a țării - maximele se vor încadra între 12 grade la Constanta și 27 de grade la Alba Iulia.

Potrivit ANM, în Transilvania instabilitatea va fi în creștere și, mai ales în perioada 16 – 18 aprilie, vor fi ploi pe arii mai extinse și, posibil, cantități însemnate.

Media maximelor termice, va ajunge la 15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar
ulterior, la sfârșitul săptămânii se va încălzi ușor, la valori de 17 - 18 grade.

Săptămâna aduce nopți mai răcoroase, cu minime termice, în medie de 3 - 4 grade.

La munte ploile se vor manifesta cu o frecvenţă mai mare în perioada 17 – 22 aprilie şi, foarte probabil, ca în intervale scurte să fie şi mai însemnate cantitativ.

Comenteaza