Servicii de alimentare cu apă și canalizare doar dacă există Asociații de Proprietari

Servicii de alimentare cu apă și canalizare doar dacă există Asociații de Proprietari

Ca urmare a intrării în vigoare, la data de 28 septembrie 2018, a Legii nr. 196 din 20 iulie 2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, au fost introduse noi obligații legale atât pentru condominii, cât și pentru operatorii de servicii de alimentare cu apă și canalizare.

Astfel, potrivit legii, asigurarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare se poate realiza de către operatori numai dacă la nivelul condominiului există o Asociație de Proprietari constituită în condițiile legii sau dacă aceasta se constituie în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a legii. În consecință, începând cu data de 31 martie 2019 CASSA nu va mai putea asigura furnizarea apei, respectiv prestarea serviciului de canalizare, condominiilor în care nu s-au constituit Asociații de Proprietari cu personalitate juridică.

În acest context, având în vedere necesitatea de a putea presta în continuare aceste servicii esențiale cum sunt alimentarea cu apă potabilă și canalizare, în beneficiul tuturor celor interesați, Compania de Apă Someș S.A., societate al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Cluj, a demarat o campanie publică de informare și conștientizare, solicitând tuturor celor care nu s-au constituit încă în asociații de proprietari cu personalitate juridică să facă acest lucru în cel mai scurt timp posibil.

 În prezent, aria deservită de operatorul regional de apă și canalizare Compania de Apă Someș S.A. cuprinde nu mai puțin de 238 de localități, respectiv opt municipii și orașe precum și 230 de localități rurale din județele Cluj (154), Sălaj (75) și Mureș (loc. Valea Largă), cu o populație totală deservită de cca. 711.000 de locuitori.

Etichete
Comenteaza