Sfaturi de la Serviciul de Ambulanță România pentru a preveni infecția cu coronavirus

Sfaturi de la Serviciul de Ambulanță România pentru a preveni infecția cu coronavirus
| Foto: Facebook/Serviciul de Ambulanta Romania

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă România oferă câteva sfaturi oamenilor pentru a reduce riscul de infecţie cu virusul din China.

„Redu riscul de infecţie cu coronavirus:

- Curăţă mâinile cu apă şi săpun sau cu o soluţie pe bază de alcool.

- Acoperă-ţi nasul şi gura cu un şerveţel sau cu pliul cotului când tuşeşti şi strănuţi. Evită contactul direct cu persoanele care au simptome de răceală sau gripă.

- Găteşte bine carnea şi ouăle.

- Evită contactul neprotejat cu animalele vii (sălbatice şi domestice)”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a serviciului.

Potrivit Mediafax, în vederea informării publicului privind pericolul reprezentat de noul coronavirus (2019-nCoV), la Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti au fost instalate, din seara zilei de 23 ianuarie, afişe în limbile română, engleză şi chineză.

La fel pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj au fost lipite afişe informative în terminalele de sosiri şi plecări şi distribuite flyere pasagerilor.

China a confirmat sâmbătă că 41 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus care a infectat peste 1.300 de persoane la nivel mondial, în timp ce autorităţile medicale din întreaga lume lucrează pentru a preveni o pandemie globală, relatează Reuters.

Comenteaza