Sfaturi practice pentru a îți decora terasa sau grădina

Sfaturi practice pentru a îți decora terasa sau grădina

A ști să îți amenajezi terasa, grădina sau balconul este esențial deoarece este parte integrantă a unei case sau a unui apartament: decorarea și amenajarea acestuia sunt foarte importante și dau viață exteriorului locuinței tale. Este într-adevăr un adevărat living în sine, cu mobilier grădină sau mobilier terase perfect ales pentru acest spațiu.

Serile frumoase de vară pe terasă pentru a savura o băutură, cu prietenii, sau în cuplu sunt cu adevărat minunate. Profită de razele soarelui pentru a te relaxa afară și a te cufunda în cartea ta preferată, cu o ceașcă de ceai sau cafea în mână. Sau pur și simplu trage un pui de somn pentru a-ți perfecționa bronzul. Este posibil sa creezi o terasă după imaginea ta, cu aceste câteva sfaturi de decor, astfel încât să poți petrece o vară relaxantă și plină de momente frumoase.

Optează pentru o bancă în grădină sau pe terasă

Amenajarea terasei ca o cameră cu drepturi depline în casă este cea mai bună modalitate de a vă extinde spațiul de locuit. Balcoanele sau terasele pot fi mărite și pot deveni un living suplimentar, ca o verandă înflorită și confortabilă. Instalează o bancă, un colț de canapea cu o măsuță de cafea pentru a-ți structura terasa și a crea un adevărat living în aer liber, un cocon de viață apreciabil și relaxant.

Îți poți coordona spațiile interioare și exterioare instalând pe terasa ta o bancă care să-ți amintească de canapeaua din living. Culoarea, forma, stilul, aceste caracteristici pot fi reluate pe fiecare parte a casei tale. De asemenea, poți alege două atmosfere complet diferite între terasa ta și sufrageria ta, alegând o bancă care se opune complet canapelei tale: un efect mai original. Principalul lucru este că un mobilier grădină sau mobilier terase trebuie să fie cât mai confortabil.

Oferă un spațiu perfect de lounge în grădină pentru toată lumea

A avea posibilitatea de a crea o cameră mică în aer liber este un adevărat răsfăț. Gândiți-vă la mobilier grădină ca la o cameră de zi utilă și răcoritoare, cu mobilier rezistent la intemperii, care este mai presus de toate practic de mutat. Într-adevăr, în funcție de amenajarea terasei tale, cu siguranță va trebui să muți des acest tip de mobilier terase. Fie pentru perioada de iarnă, fie doar pentru a face loc. Pentru un mobilier grădină începe cu o măsuță în jurul căreia vei plasa restul pieselor. Ai nevoie de un spațiu în care să poți lua masa cu ușurință și poate chiar să și muncești.

După ce te-ai hotărât locului central pentru mobilier grădină unde vei începe să-ți aranjezi spațiul, optează pentru o bancă sau șezlonguri orientate spre sud, perfecte pentru relaxare sau bronz. O alta idee pentru mobilier terase este să poziționezi niște mobilier de exterior precum un puf, un fotoliu sau o canapea de exterior ca o extensie a livingului tau interior. Acest truc este ideal pentru o sufragerie care se deschide spre terasa ta prin uși și geamuri culisante. Joacă-te cu obiectele amenajându-ți terasa pentru a uita de separarea interior/exterior.

Creează o atmosferă umitoare folosind lumini

Iluminatul este foarte important în interiorul casei, dar la fel de important în exterior. Fie că este vorba despre lumini de stare, lumânări, joacă-te cu iluminatul pentru a face din terasa ta un cocon confortabil.  Și să te bucuri de acesta din urmă în orice moment al zilei într-un cadru chiar romantic. Gândește-te la atmosfera pe care vrei să o creezi pe terasa ta. Diversitatea lămpilor de exterior, a culorilor, a intensității acestora vă permit să vă amenajați terasa în diferite moduri. Poți alege între torțe, lumânări, lămpi, plase cu lumini, beculețe etc. Luați în considerare becurile LED și lămpile solare pentru a economisi energie. În rest, vă puteți juca cu poziția acestora, puteți opta pentru forme diverse, precum lampioane, globuri, steluțe și multe altele și veți obține un spațiu feeric, perfect pentru serile de vară.

Comenteaza