Studiu: Ce fel de haine nu reţin particulele de coronavirus

Studiu: Ce fel de haine nu reţin particulele de coronavirus

Particulele de coronavirus rezistă mai mult timp pe hainele din poliester, susţin specialiştii. Pentru a dezinfecta îmbrăcămintea, este bine să folosim un program de spălare la temperatură înaltă. Totodată, este bine să utilizăm detergent care conţine şi clor.

Studii recente au demonstrat că particulele de coronavirus pot supravieţui pe anumite suprafeţe chiar şi câteva zile. Cât anume rezistă însă virusul pe haine? Este o întrebare la care au încercat să răspundă cei de la Huffington Post, întrebând mai mulţi specialilşti.

Robert Amler, profesor în cadrul Colegiului Medical din New York, a declarat pentru Huffington Post că perioada de viaţă a virusului depinde de suprafaţa pe care se află.

Medicul de familie Janette Nesheiwat susţine că virusul poate rezista o perioadă mai îndelungată pe hainele din poliester şi mai puţin timp pe materialele din bumbac.

Aceasta recomandă ca hainele să fie spălate la un program cu temperatură înaltă, apropiată de punctul de fierbere al apei. Totodată, este indicat ca detergentul folosit să conţină clor.

Comenteaza