Temperaturi ca de iarnă la început de septembrie! În unele zone gradele în termometre au coborât spre zero

Temperaturi ca de iarnă la început de septembrie! În unele zone gradele în termometre au coborât spre zero

Miercuri dimineață, în unele zone din România s-au înregistrat temperaturi în pragul înghețului.

Astfel, cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional, miercuri dimineaţa, a fost înregistrată la staţia meteo Miercurea-Ciuc, o minima de 1,1 grade Celsius.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Adrian Paşol, această valoare a fost înregistrată la ora 06,40 şi a fost determinată de cer senin şi un câmp de presiune ridicată.

Adrian Paşol a menţionat, pentru AGERPRES, că minima de la Miercurea-Ciuc se situează sub normalul perioadei, care este de 6 grade Celsius, dar este ceva obişnuit pentru această zonă.

Şi în alte localităţi ale judeţului Harghita a fost o dimineaţă răcoroasă.

La Joseni s-a înregistrat o minimă de 2,6 grade Celsius, la Topliţa au fost 3,2 grade Celsius, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat 7 grade Celsius.

La staţia de munte Bucin s-a consemnat o valoare de 7,4 grade Celsius, fiind semnalat fenomenul de inversiune termică, adică la munte este mai cald ca în zonele joase.

Meteorologul a precizat că şi în zilele următoare prognoza indică dimineţi răcoroase, cu minime care pot ajunge din nou la valori de 1-2 grade şi cu maxime de 21-24 grade.

El a mai arătat că, potrivit măsurătorilor din perioada 1961-2010, minima zilei de 6 septembrie, la Miercurea-Ciuc, s-a înregistrat în anul 1986, când termometrele au arătat minus 3,6 grade Celsius.

Comenteaza