Temperaturi de până la -20 de grade în Transilvania! Cât mai ține gerul

Temperaturi de până la -20 de grade în Transilvania! Cât mai ține gerul

Săptămâna începe cu o  vreme mai rece decât în mod obişnuit, în special noaptea şi dimineaţa.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Conform unei informări meteo a ANM, vremea va fi deosebit de rece în Transilvania până miercuri dimineața, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade în mai multe regiuni ale țării și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade. Local se va semnala ghețuș.

Potrivit meteorologilor, răcirea prognozată pentru perioada 14...20 ianuarie va însemna maxime termice negative în toată regiunea, la o medie ce va oscila între -8 și -4 grade și minime sub limita gerului, în general, cuprinse între -18 și -10 grade. Apoi, la începutul ultimei decade de ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de aproximativ -2 grade, iar a celor minime se va situa între -10 și -7 grade.
Probabilitatea de precipitații se va menține ridicată în aproape tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână de prognoză și după 20 ianuarie.

La munte, până pe 20 ianuarie vremea va fi rece, geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților. În cele mai
reci zile, media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi de -12...-10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade. După această dată, estimarea indică o creștere treptată a temperaturii, astfel media maximelor va fi de -6...-4 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de -10 grade.
Vor fi precipitații și în aceste zile, dar cu o probabilitate mai mare după 20 ianuarie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza