Temperaturile au scăzut simțitor. Se mai întoarce căldura?

Temperaturile au scăzut simțitor. Se mai întoarce căldura?

Vremea s-a răcit în vestul, centrul și nordul țării și a devenit instabilă.

După ce temperaturile au scăzut în jumătatea de nord-vest a țării, de astăzi vremea se va răci şi în sudul şi sud-estul ţãrii, astfel cã valorile termice diurne se vor situa local sub normalul climatologic specific începutului de septembrie. 

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în vest şi în extremitatea de sud-est, iar în restul teritoriului va prezenta înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse, posibil însoţite şi de descărcări electrice, pe arii extinse în Oltenia, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, vestul Dobrogei, precum şi în zonele montane şi submontane, scrie stiripesurse.ro.

Izolat cantitãţile de apã vor mai depăşi 15-20 l/mp. Noaptea cerul se va degaja în mare parte din ţară, iar ploi slabe vor mai fi pe arii restrânse în extremitatea de sud, de sud-est şi la munte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est şi în sud-est şi pe alocuri în extremitatea vestică a ţării şi la munte şi doar izolat în celelalte zone, în general cu viteze de 45-55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 27 grade Celsius, local mai ridicate în estul Munteniei şi în Dobrogea pânã spre 28-29 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 şi 21 grade Celsius. Spre sfârşitul intervalului, pe areale restrânse, se va forma ceaţă.

De marți, 5 septembrie, vremea se va ameliora, iar valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, urmând a se situa în jurul normelor perioadei.

Comenteaza