Totul despre bujii și întreținerea lor

Totul despre bujii și întreținerea lor
Totul despre bujii și întreținerea lor
Totul despre bujii și întreținerea lor

Cunoașterea contrastului dintre o bujie și o bujie incandescentă poate fi intensă în cazul în care nu aveți experiență cu piesele esențiale ale vehiculelor.

Deși ați putea crede că cele două părți sunt comparabile, în realitate, ele sunt complet unice. Bujiile cu scântei sunt utilizate la motoarele alimentate cu gaz, deși bujiile incandescente sunt utilizate în aplicațiile diesel.

Funcția bujiei de aprindere:

Funcția unei batoane de scânteie este de a produce scânteia la momentul necesar pentru a aprinde amestecul combustiv.

Funcția bujiei incandescente:

Funcția principală a bujiei incandescente din motoarele diesel este de a furniza energie suplimentară pentru a porni motorul.Înainte ca motorul să pornească, bujia incandescentă se încălzește la o temperatură ridicată și, prin urmare, tubul incandescent începe să se aprindă.

Componentele bujiei de aprindere:

- Înveliș din oțel: Învelișul metalic al bujiei de aprindere

- Rezistență: Care controlează intensitatea curentului

- Electrod: Există doi electrozi:

1.Electrodul central

2.electrodul de masă

 

Componentele bujiei incandescente:

În continuare sunt prezentate părțile bujiei incandescente:

- Sonda

- Bobină de reglare

- Corpul fișei

- Terminal

- Pulbere de magneziu

- Electrod central

- Piuliță cu mastic

Bujia de aprindere produce explozia care face ca motorul dumneavoastră să producă putere. Aceste fișe mici, dar simple, creează un arc electric între două fire care nu sunt în contact,Cu toate acestea, sunt suficient de apropiate pentru ca electricitatea să poată traversa distanța dintre ele.

Bujiile incandescente pot părea nesemnificative, dar ele sunt o parte importantă a cadrului diesel al oricărui vehicul și îndeplinesc numeroase funcții esențiale, nu numai la pornirea inițială, ci și pe tot parcursul ciclului total care, în general, trece neobservat în fundal.Astfel, bujiile incandescente ar putea fi considerate ca fiind multifuncționale, funcționând cu toate tehnologiile noi și actuale de utilizare eficientă a combustibilului, inclusiv cu vehiculele cu oprire-pornire.

Când trebuie să schimbați bujiile:

Iată care sunt semnele atunci când observați oricare dintre ele asigurați-vă că înlocuiți bujia.

- Lumina de verificare a motorului se aprinde: Bujiile sau cablurile bujiilor uzate pot declanșa lumina de verificare a motorului.

- Mașina dumneavoastră are probleme de pornire: Sclipirile vechi, uzate, fac amintiri mai dificile, creând flash-ul care îți controlează cu adevărat motoarele.

- Umpleți mai des rezervorul de benzină: Dacă bujiile sunt pe ducă, acestea se vor resimți în consumul de combustibil. Motorul merge la ralanti în mod greoi:

- Motorul scoate un zgomot asemănător cu un șuierat, un ping sau o bătaie, este posibil ca bujiile să fie de vină.

- Mașina dumneavoastră nu va accelera rapid: Ar putea fi timpul să le înlocuiți - nimănui nu-i place să conducă o mașină lentă și care consumă mult combustibil.

 

Cum se schimbă bujiile:

Curățați resturile de pe bujiile de aprindere. Îndepărtați pe rând cablurile bujiilor vechiRidicați pachetul de bobine și deconectați cablul.Repetați pentru celelalte sarcini ale bujiei și scoateți bujia.Accesați bujiile pentru a vedea dacă sunt deteriorate.Utilizați ecartament pentru a verifica filetul bujiei de aprindere și ajustați gaap-ul dacă este necesar.Aplicați o componentă antietanșare pe filetul bujiilor și strângeți bujiile noi în poziție.Încordarea noilor bujii de aprindere la specificațiile mașinii dvs. verificați plumbul și deteriorarea aplicați unsoare di-electrică pentru protecție.Înlocuiți bujia de plumb.Schimbarea bujiilor este un ritual de trecere printre pasionații de motoare.

Când trebuie să înlocuiți bujia incandescentă:

În cazul în care bujiile incandescente sunt rupte sau deteriorate, veți observa probabil câteva probleme ale motorului. Lumina motorului se poate, de asemenea, aprinde pe tabloul de bord. În momentul în care apar aceste indicii, duceți autovehiculul în garaj sau autoadministrați-vă bujiile incandescente cât mai curând posibil. Semne:

- Întoarcerea lentă a motorului

- Motor în pană

- Imposibilitatea totală de a porni motorul

- Regim de ralanti dur

- Scăderea eficienței combustibilului

- O abundență de fum alb

 

Uneltele de care aveți nevoie pentru a vă înlocui bujiile incandescente

Verificarea periodică a stării bujiilor incandescente și înlocuirea lor atunci când este esențial va menține motorul în stare excelentă. Pentru a schimba bujiile incandescente, veți avea nevoie de:

- Cheie de forță manuală/cheie de fixare și dispozitiv de fixare

- Clește

- Șurubelniță

- Alesor pentru bujii incandescente

- Bujii incandescente de înlocuire

 

Instrucțiuni pas cu pas pentru a schimba bujiile de aprindere

1.Securitatea mai întâi. Parcați autovehiculul pe o suprafață plană și uscată și garantați că motorul este rece

2.Eliminați cablul bujiei

3.Eliminați bobina pe fișă (COP)

4.Deșurubați bujia de aprindere

5.Puneți noile bujii de aprindere

6.Reintroduceți cablurile bujiilor sau bobinele de aprindere (COP)

7.Porniți motorul

Sursa de informare:

https://www.autodoc24.ro/piese-de-schimb/bujie_incandescenta-10252

https://dailydriven.ro/totul-despre-bujiile-auto

 

Etichete
Comenteaza